Preggon logo, varhaisultra ja raskauden ultraäänitutkimus ja raskausultra, 4d-ultra

Raskaustodistus lentomatkaa, viranomaisia tai Kelaa varten.

Raskaustodistus yksityiseltä lääkäriltä

Olit sitten menossa lentomatkalle keskiraskauden aikana, tai tarvitset raskaustodistusta työntantajaa tai Kelaa varten, Preggon kautta saat erikoislääkärin virallisen raskaustodistuksen vastaanoton yhteydessä, tarpeen mukaan joko englanniksi tai suomeksi.

Lue alta lisää raskaustodistuksesta, tutustu hinnastoomme tai varaa aika Preggoon raskaustodistusta varten!

Mikä on raskaustodistus?

Raskaustodistus on terveysammattilaisen teettämä virallinen todistus raskauden tilastasti, sisältäen mm. raskausviikon ja lasketun ajan. Raskaustodistus on vaatimus monella lentoyhtiöllä, etenkin loppuraskaudesta. Raskaustodistusta voi tarvita myös esim. työntantajaa tai Kansaneläkelaitosta/viranomaisia varten.
 

Miksi raskaustodistus yksityiseltä?

Monet lentoyhtiöt asettavat eritasoisia rajoituksia raskaanaoleville matkustajille, ja monissa tapauksissa vaaditaan raskaustodistus lentomatkaa varten. Tämä johtuu siitä, että etenkin loppuraskaudessa lentäminen voi edistää synnytyksen käynnistymistä. Toisaalta saatat myös tarvita raskaustodistusta työnantajaasi varten, tai Kelan hakemusta/hakemuksia varten.
 
Riippumatta syystä, voi julkiselta puolelta olla vaikea saada raskaustodistusta, ja tällöin yksityinen vaihtoehto voi tulla tarpeeseen.
 

Mitä raskaustodistus maksaa?

Raskaustodistuksen hinta on Preggossa kaikkinensa 145€. Hinta sisältää gynekologin 30 min vastaanottoajan, raskaustodistuksen, toimistokulut ja kantamaksut. Jos haluat saman vastaanoton aikana myös ultraäänitutkimuksen, on kokonaisuuden hinta 249€ (sis. gynekologin vastaanoton, ultran, raskaustodistuksen ja toimisto-/kantakulut). Eli oman toiveen mukaan, voit varata vastaanoton joko ultraäänitutkimuksella tai ilman.

Kannattaa siis varata 30 minuutin vastaanottoaika (145€), ja vastaanoton aikana voi keskustella gynekologin kanssa tilannekohtaisesti ultran tarpeellisuudesta – laskutus joka tapauksessa toteutuneen kokonaisuuden mukaan.

Milloin pitää ilmoittaa työnantajalle raskaudesta?

Jos olet raskautesi aikana työsuhteessa, on velvollisuutesi ilmoittaa työnantajalle raskaudesta viimeistään kahta kuukautta ennen kuin aiot jäädä äitiysvapaalle. Raskaus on yksityisasiasi, jota ei tarvitse tätä aikaisemmin ilmoittaa työpaikalle.
 
Mikäli työskentelet raskaudelle vaarallisessa työympäristössä, on sinulla velvollisuus esittää raskaustodistus työnantajallesi, jotta työnantaja osaa ryhtyä tarvittaviin turvallisuustoimenpiteisiin. Mikäli odottavaa äitiä tai sikiötä kohtaan löytyy vaaratekijä työssä tai työolosuhteissa, eikä tätä vaaratekijää voida poistaa eikä työnantaja voi osoittaa muuta sopivaa työtä, joutuu odottava äiti olemaan poissa työstä ennen varsinaista äitiysrahakauden alkamista ja hänellä on oikeus pitää erityisäitiysvapaata.
 
Erityisäitiysvapaa edellyttää pääsääntöisesti raskaustodistuksen toimittamista työnantajalle, jotta odottavan äidin tila voidaan luotettavasti todeta. Erityisäitiyspäivärahan hakemiseen Kelalta tulee liittää raskaustodistus, työterveyslääkärinlausunto vaaraa aiheuttavasta työstä sekä työnantajan ilmoitus, josta tulee käydä ilmi se, ettei sikiölle ja raskaudelle turvalliseen työhön sijoittaminen onnistu. (lähde: Koskinen Seppo, 2010)
 

Kuka kirjoittaa raskaustodistuksen?

Preggolla kaikki raskaustodistukset tekee gynekologimme. Voit tarpeesi mukaan pyytää todistuksen suomeksi tai englanniksi.

Mitä tietoja tarvitaan raskaustodistusta varten?

Mikäli sinulla on erityistoiveita raskaustodistuksen sisällöstä (esim. erityisvaatimus lentoyhtiöltä kielestä tai todistuksen sisällöstä), kirjaa nämä tiedot muistiin vastaanottoa varten. Yleensä raskaustodistus sisältää perustiedot, jotka lääkärimme vähintään sisällyttää todistukseen.

Miten varaan ajan raskaustodistukselle Preggolta?

Varaa ajanvarausjärjestelmästämme 30 min vastaanottoaika gynekologimme kanssa, ja lisää kommenttikenttään toive raskaustodistuksesta. Voitte vastaanoton aikana käydä myös läpi muita gynekologisia asioita.

Alta löytyy linkit ajanvaraukseen ja hinnastoomme!