Preggon logo, varhaisultra ja raskauden ultraäänitutkimus ja raskausultra, 4d-ultra

Preggon psykologi tukenasi

Tuemme sinua raskauden joka vaiheessa – aina suunnittelusta jälkiseurantaan ja synnytyksen jälkeiseen aikaan!

Palvelemme sekä arkisin että viikonloppuisin: kasvotusten Helsingissä ja etänä ympäri Suomen!

"Miten löydän henkisen tasapainon tässä raskausmyllerryksessä? Miten selviän synnytyspelostani? Kärsinkö synnytyksen jälkeisestä masennuksesta?"

Muun muassa näihin tai muihin mieltäsi vaivaaviin kysymyksiin saat kokeneen ammattilaisen keskusteluapua ja käsittelykeinoja käymällä vastaanotollamme tai varaamalla etävastaanottoajan. Tarjoamme kasvotusten ja etänä kattavia psykologin ja psykoterapeutin palveluita Helsingin, Espoon, Vantaan ja koko Suomen äideille.

Palvelemme sinua kaikissa raskauden eri vaiheissa: mm. raskauden suunnittelu, alkuraskaus, keskiraskaus, loppuraskaus ja synnytyksen jälkeinen aika.

Pyrimme helpottamaan huoliasi raskauteen liittyen, jotta voisit valmistautua ja toivottavasti jopa oppia nauttimaan tästä ainutlaatuisesta ajanjaksosta elämässäsi. Olemme apunasi myös silloin kun raskaus ei etene toivotulla tavalla, tai kun vauva-arki henkisine haasteineen pääsee yllättämään.

Olet aina tervetullut käymään tai varaamaan etävastaanottoajan!

Palvelu edellä. Aina.

Kokemuksia asiakkailtamme

Mitä asiakkaamme ovat mieltä meistä? Ohessa muutamia asiakkaiden kirjoittamia arvosteluja…

Kattavat raskauden mielenterveyspalvelut

Preggon kokeneet psykologit ja psykoterapeutit ovat täällä tukenasi mm. seuraavien aiheiden käsittelyssä..

Psykologin vastaanotto

Psykologin kanssa voit keskustella luottamuksellisesti kaikista mieltäsi vaivaavista asioista. Sekä lähi- että etävastaanotot onnistuvat kauttamme, ja aikoja löytyy säännöllisesti myös viikonloppuisin. Etävastaanotto on tietoturvallinen puhelin- tai videovastaanotto.

Vastaanoton aikana voidaan käsitellä esimerkiksi:
raskauden suunnittelu, odotusaika, synnytyspelot ja vaikeat synnytyskokemukset, lapsettomuus, ahdistus ja masennus. Myös menetykset kuten keskenmenot, kohtukuolemat, ja vastasyntyneen menetys ovat aiheita jossa voimme olla tukenasi.

Psykologimme kanssa voi myös keskustella mielenterveyteen liittyvistä asioista (esimerkiksi alakuloisuus, uupumus, masennus sekä ahdistus) sekä niiden vaikutuksista raskausaikaan ja vanhemmuuteen.

Psykoterapeutin vastaanotto

Vain raskaana oleville tai vauvaa toivoville/ harkitseville!

Psykoterapiassa käsitellään vaikeita kokemuksia ja etsitään niihin ratkaisuja. Psykoterapia on käytännössä keskustelua ja harjoitteita, joita tehdään joko kaksin psykoterapeutin kanssa, tai pariskuntana, perheen kanssa tai ryhmässä.

Psykoterapia voi olla lyhyt- tai pitkäkestoista eli kestää muutamista tapaamiskerroista useampaan vuoteen.

Voit varata vastaanottoajan keskustellaksesi esimerkiksi seuraavista aiheista; toive raskaudesta, raskausaikana mieleen nousevat ajatukset tai mahdolliset huolet, synnytykseen liittyvät mieltä askarruttavat asiat, toiveet tai pelot. Olet tervetullut keskustelemaan myös synnytyksen jälkeen esimerkiksi synnytyskokemuksesta, omaan toipumiseen tai jaksamiseen liittyvissä pohdinnoissa, synnytyksen jälkeisestä ahdistuksesta tai masennuksesta, sekä vanhemmuuteen ja parisuhteeseen liittyvissä asioissa.

Muita vastaanotolla käsiteltäviä aiheita voivat olla mm. keskenmenoon, raskauden keskeytykseen tai kohtukuolemaan liittyvät asiat.

Psykoterapeuttimme kanssa voi myös keskustella mielenterveyteen liittyvistä asioista (esimerkiksi alakuloisuus, uupumus, masennus sekä ahdistus) sekä niiden vaikutuksista raskausaikaan ja vanhemmuuteen.

Raskauden suunnittelu, lapsettomuus

Olemme tukenasi myös raskauden suunnitteluvaiheessa. Joskus raskautumiseen ja perhesuunnitteluun liittyy erityiskysymyksiä, jolloin keskusteluapu voi olla hyvin tärkeää. Lapsettomuus herättää monenlaisia tunteita, joita on tärkeää päästä purkamaan ammattilaisen kanssa. Lapsettomuus ei myöskään lopu automaattisesti lapsen saamiseen, vaan voi olla kokemuksena edelleen läsnä perheen elämässä. Autamme sinua tulemaan kuulluksi ja jäsentämään tunteitasi ja ajatuksiasi.

Menetykset

Joskus asiat eivät etene toivotusti, vaan raskaus keskeytyy tai tarvitsee keskeyttää tai vastasyntynyt vauva menehtyy. Otamme osaa suruusi, mikäli olet joutunut kokemaan menetyksen.

Voit varata vastaanottoajan ja tulla jakamaan surun, vihan, pettymyksen ja toivottomuuden tunteita sekä joskus myös toivon pilkahduksia. Olemme kulkeneet useiden perheiden rinnalla useissa eri menetyksissä ja pidämme tärkeänä, että tunteiden käsittelemistä ja jakamista varten on aika ja paikka sekä inhimillinen ihminen kuuntelemassa. Kuulemme mielelläni menetetyn lapsen ainutlaatuisen tarinan ja olemme kanssasi, kun haluat muistaa ja muistella häntä.

Synnytyspelot ja vaikeat synnytyskokemukset

Voit varata psykologin vastaanottokäynnin synnytyspelkoihin tai vaikeisiin synnytyskokemuksiin liittyen. Olemme tukenasi jäsentämässä pelkoja, jännitystä tai vaikeita kokemuksia. Voimme tehdä erilaisia hengitys- ja mielikuvaharjoituksia, laatia yhdessä synnytystoivelistaa tai kirjettä synnytykseen. Avainasemassa olet sinä ja sinun kokemuksesi, sinun pelkosi kuuleminen sekä turvallisuuden tunteen vahvistaminen.

Vaikeiden synnytyskokemusten jälkeen keskusteluapu on myös erittäin hyödyllistä. Olemme tukenasi ja kuuntelemme. Vaikeiden synnytyskokemusten läpikäyminen voi olla tärkeää molemmille vanhemmille. Vaikka vaikeasta synnytyskokemuksesta olisi jo pidempikin aika, sen käsitteleminen kannattaa, varsinkin jos kokemus on jäänyt painamaan mieltäsi tai suunnittelet uutta raskautta.

Raskausaikainen tai synnytyksen jälkeinen ahdistus tai masennus

Mielenterveyden haasteet ovat yleisiä odotus- ja vauva-aikana. Mielialat voivat vaihdella kehon, mielen ja perheen mullistusten keskellä tai mieli täyttyä erilaisista huolista. Voimme olla tukenasi kartoittamassa mielialaasi ja vointiasi sekä tarjoamalla psykologin keskusteluapua. Voimme yhdessä keskustellen hahmottaa voimavarojasi, tarpeitasi ja kuormitustekijöitäsi sekä tehdä suunnitelmaa näiden tasapainottamiseksi uudessa elämäntilanteessa. Ohjaamme sinut tarvittaessa eteenpäin muihin terveydenhuollon palveluihin.

Parivastaanotto (90 min)

Vauvan syntymä on perheelle suuri mullistus, jota vanhemmat saattavat käsitellä hyvin eri tavoilla ja eri tahtiin. Raskaana olevalla puolisolla raskauteen ja vauvaan liittyvät kysymykset muistuttavat itsestään jatkuvasti kehon muutosten ja tuntemusten kautta, kun taas kumppanilla asian käsittely tapahtuu hiukan etäämpää.

Vauvamielikuvat kehittyvät tutkimusten mukaan eritahtisesti raskaana olevilla ja heidän kumppaneillaan. Tämä saattaakin aiheuttaa kitkaa parisuhteeseen. Vanhemmilla on usein myös työstettävää yhteisvanhemmuuden kehittymisessä niin raskausaikana kuin vauvan synnyttyä, mikä on varsin luonnollista uudessa elämänvaiheessa. Vauva-arjessa voi olla rajallisesti aikaa palautumiseen ja parisuhteesta huolehtimiseen. Kaikkia näitä teemoja voimme käsitellä yhdessä vastaanotolla toiveidenne mukaan ja kaikkien osapuolten yksilöllisyys huomioiden.

Olemme mielellämme tukena yhteisvanhemmuuden kysymyksissä, parisuhteen muutoksessa sekä muissa asioissa, joihin koette haluavanne ammattilaisen tukea. Joskus myös raskauden ja synnytyksen tapahtumia on hyvä käydä läpi yhdessä jälkikäteen.

Varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapia ja vanhemmuuden tuki

Mahdollisuus suorittaa myös KELA:n kuntoutuspsykoterapiana.

Joskus vanhempana oleminen tuntuu haastavalta eikä lapseen oikein tahdo saada kontaktia. Vauvan viestien ymmärtäminen voi tuntua haastavalta ja omat reaktiot niihin tuntua hankalilta. Vauvan vanhemmuus ei syystä tai toisesta tuota iloa vaan tuntuu kuormittavalta. Isompien sisarusten mustasukkaisuus ja tarvitsevuus voi ärsyttää ja kuormittaa, tai sitä on hankalaa ymmärtää.

Vastaanotolla voimme yhdessä kartoittaa tilannetta ja pysähtyä ihmettelemään, mistä oikein on kyse. Voimme tutustua vauvaan ja sinuun pitäen yhtä aikaa mielessä teidän molempien tarpeita. Kyky huomata sekä omat että vauvan tarpeet samaan aikaan onkin avainasemassa tasapainoisessa vanhemmuudessa. Myös vanhemmuuteen liittyvän stressin ja mahdollisen uupumuksen hoitaminen on olennaisen tärkeää, jotta voit itse hyvin ja pystyt olemaan riittävän hyvä vanhempi. Haluamme kohdata sinut herkästi ja hyväksyvästi, jotta voit ymmärtää itseäsi ja lastasi sekä pitää huolta molemmista. Vastaanotolla tavataan tavallisesti odottavaa äitiä ja vauvan synnyttyä äitiä vauvansa kanssa. Myös toinen vanhempi on lämpimästi tervetullut mukaan työskentelyyn, niin sovittaessa, tiiviistikin.

Terapeuttinen keskustelutuki

Tarjoamme myös psykoterapiaopiskelijan terapeuttista keskustelutukea. Toivomme voivamme tarjota kiireettömiä kohtaamisia ja luottamuksellisen keskusteluilmapiirin. Voit varata vastaanottoajan keskustellaksesi esimerkiksi seuraavista aiheista; toive raskaudesta, raskausaikana mieleen nousevat ajatukset tai mahdolliset huolet, synnytykseen liittyvät mieltä askarruttavat asiat, toiveet tai pelot. Olet tervetullut keskustelemaan myös synnytyksen jälkeen esimerkiksi synnytyskokemuksesta, omaan toipumiseen tai jaksamiseen liittyvissä pohdinnoissa sekä vanhemmuuteen ja parisuhteeseen liittyvissä asioissa.

Voit puhua vastaanotolla turvallisessa ilmapiirissä myös keskenmenoon, raskauden keskeytykseen tai kohtukuolemaan liittyvistä asioista.

Psykoterapeuttimme keskustelee kanssasi myös mielenterveyteen liittyvistä asioista (esimerkiksi alakuloisuus, uupumus, masennus sekä ahdistus) sekä niiden vaikutuksista raskausaikaasi ja vanhemmuuteesi.

Vanhemmuutta, samoin kuin perheitä, on erilaisia ja kaikilla on oikeus pohtia omaa tapaansa olla vanhempi sekä omaa rooliaan perheessä. Psykoterapeuttimme vastaanotolle ovat tervetulleita siis molemmat vanhemmat erikseen tai yhdessä.

Preggon mielenterveyden ammattilaiset

Henkilökuntamme koostuu monipuolisista alan konkareista, joilla on yhteensä kymmenien vuosien kokemus raskaana olevien, raskaaksi haluavien ja jo synnyttäneiden potilaiden hoidosta. Meiltä saat takuulla laadukasta ja luottamuksellista psyykkistä hoitoa.

Raskaus, masennus ja ahdistus erikoispsykologi ja psykoterapeutti Mirja Sarkkinen

Erikoispsykologi ja psykoterapeutti Mirja Sarkkinen

Tervetuloa vastaanotolleni Preggoon!

Olen psykoterapian erikoispsykologi ja varhaisen vuorovaikutuksen ja integratiivisen psykoterapian kouluttajapsykoterapeutti.

Olen tehnyt vauvaperhepsykologin ja -psykoterapeutin 30-vuotisen urani ajan hoidollista ja psykoterapeuttista työstä kovin monenlaisissa perinataalivaiheen pulmissa – vauvaa toivovien, raskaana olevien ja vauva- ja taaperoperheiden kanssa. Kokonaisvaltainen raskausajan, synnyttämisen ja vastasyntyneen vauvan kohtaamisen tuki ja hoito ovat lähellä sydäntäni.

Tarjoan näihin teemoihin prosessointiapua tarpeenmukaisesti ja räätälöiden jokaiselle hoidossani olevalle odottavalle ja vauvan vanhemmalle, yksilöllisesti ja/tai parina/perheenä – riippumatta siitä, minkä raskauteen, synnyttämiseen tai vauvan vanhemmuuteen liittyvän pulman kanssa työskentelemme.

Lue alta tarkempi ammattiosaamiseni esittely tai varaa vastaanottokäynti klikkaamalla alla olevaa painiketta.

Raskaus psykologi Saara Kaikkonen

Psykologi Saara Kaikkonen

Tervetuloa vastaanotolleni Preggoon!

Olen laillistettu psykologi, jolla on kokemusta laajasti psykologian eri sovellusaloilta yli 10 vuoden ajalta sekä syvällistä osaamista lasta odottavien ja vauvaperheiden erityiskysymyksistä.

Olen kohdannut vauvaperhepsykologina työskennellessäni lukuisia perheitä erilaisiin raskauteen, odotusaikaan, vauva- ja pikkulapsiperheen kysymyksiin liittyen. Myös esimerkiksi raskauden suunnittelu, synnytyspelot ja vaikeat synnytyskokemukset, lapsettomuus, menetykset kuten keskenmenot, kohtukuolemat ja vastasyntyneen kuolema ovat teemoja, joita kohdatessa voin olla tukenasi.

Jokainen raskautta suunnitteleva, lasta odottava tai tuore vanhempi ansaitsee tulla kuulluksi omien tunteidensa, tarpeidensa, ajatustensa, kokemustensa, kehonsa ja historiansa kanssa. Sydäntäni lähellä on kulkea rinnalla tässä mullistavassa elämänvaiheessa, omannäköiseen vanhemmuuteen kasvamisen tukena.

Lue alta tarkempi ammattiosaamiseni esittely tai varaa vastaanottokäynti klikkaamalla alla olevaa painiketta.

Raskaus, masennus ja ahdistuspsykologi Mirjam Raudasoja

Psykologi Mirjam Raudasoja

Tervetuloa vastaanotolleni Preggoon!

Olen laillistettu psykologi ja väitöskirjatutkija Jyväskylän yliopistossa. Minulla on vuosien kliininen kokemus psykologian eri osaamisalueista niin aikuisten, lasten kuin perheiden kanssa. Neuvolapsykologin kokemuksella ja pian valmistuvan väitöskirjatutkimukseni kautta olen erikoistunut raskauden, synnytyksen ja vauva-ajan kysymyksiin.

Olen työssäni tavannut paljon erilaisia ihmisiä ja haluankin kunnioittaa jokaisen yksilöllisyyttä sekä arvoja ja elämäntilanteita. Raskausaika, synnytys ja vauvan vanhemmuus nostavat meissä aivan erityisellä tavalla esille ihmisyyden herkempiä puolia. Haluan olla tukemassa perheitä löytämään oman näköisensä tien vanhemmuuteen ja vanhempana jaksamiseen. Minulle on erityisen tärkeää se, että jokainen tuleva tai tuore vanhempi saisi tarvitsemaansa tukea tässä elämän siirtymävaiheessa.

Tarjoan palveluita kaikille raskaus-, synnytys- ja vanhemmuusaiheita pohdiskeleville yksilö- tai parivastaanottona. Raskauden suunnittelu, ristiriitaiset tunteet raskauteen tai vanhemmuuteen liittyen, ahdistus ja masennus, synnytyspelko, mietityttämään jääneet synnytyskokemukset sekä vanhemmaksi kehittymisen ja vanhempana jaksamisen kysymykset ovat kaikki asioita, joissa voin olla tukenasi. Myös erilaiset menetykset ja surut, kuten lapsettomuus tai keskenmenot, ovat asioita, joissa olen mielelläni tukena. Teen myös parivastaanottoa parisuhteen siirtymävaiheen tueksi tai parisuhteen haasteiden ratkaisemiseksi.

Lue alta tarkempi ammattiosaamiseni esittely tai varaa vastaanottokäynti klikkaamalla alla olevaa painiketta.

Seksuaaliterapia, seksuaaliterapeutti, seksuaalineuvoja Tiina Kahri

Psykoterapeutti (2023), seksuaaliterapeutti ja kätilö Tiina Kahri

Tervetuloa vastaanotolleni Preggoon!

Olen koulutukseltani kätilö ja terveydenhoitaja.
 
Tällä hetkellä opiskelen psykoterapeutiksi (Helsingin yliopisto ja Therapeia säätiö) valmistuen ~12/2023. Olen työskennellyt aiemmin kätilönä synnytyssalissa ja lapsivuodeosastolla sekä terveydenhoitajana neuvolassa. Myös terapeuttina sydäntäni lähellä onkin juuri raskaus- ja synnytyksenjälkeinen aika kaikkine mahdollisuuksineen, mutta myös haasteineen.
 
Olen koulutukseltani myös auktorisoitu seksuaalineuvoja ja seksuaaliterapeutti. Olen toiminut seksuaalineuvojana ja seksuaaliterapeuttina sekä kunnallisella puolella neuvolassa että yksityisvastaanotolla.
 
Vanhemmaksi tulo on ainutlaatuista aikaa elämässä. Monenlaisia ajatuksia saattaa nousta pintaan juuri silloin. Usein näiden ajatusten ääneen sanominen ja niissä kuulluksi tuleminen auttaa jäsentämään omia ajatuksia ja hälventää mahdollisia huolia tai pelkoja. Toivon voivani olla tukenasi juuri sinun mieltäsi askarruttavissa kysymyksissä tällä ainutkertaisella matkalla.
 

Lue alta tarkempi ammattiosaamiseni esittely tai varaa vastaanottokäynti klikkaamalla alla olevaa painiketta.