Preggon logo, varhaisultra ja raskauden ultraäänitutkimus ja raskausultra, 4d-ultra

Mitä me tarjoamme?

Raskauden terveyspalveluja

Alku-, keski-, ja loppuraskauden ultraäänitutkimukset, sekä muita gynekologin, psykologin, seksuaaliterapeutin ja kätilön vastaanottoaikoja tarpeidesi mukaan.

Kätilön palvelut

Kätilö hoitaa ja tukee sinua lämpimästi ja ammattitaitoisesti.
Kätilön suorittama varhaisultra ei ole diagnostinen, eli mikäli sinulla on alkuraskaudessa jotain oireita tai epäilet keskenmenoa, varaathan ajan suoraan erikoislääkärille.

Tämä palvelu on suunniteltu sinulle, jolla raskaustesti näyttää plussaa eikä ole mitään erityisiä raskauteesi tai terveyteesi liittyviä huolenaiheita. Sinulla ei ole veristä vuotoa eikä alavatsakipuja. Alkuraskaudessa esiintyviä alavatsan nipistelyjä saattaa olla. Haluat varmistusta siihen, että raskaus on alkanut ja voit keskustella kätilön kanssa alkaneesta raskaudesta.

Kätilön vastaanotolla voit keskustella ja kysellä normaaliin raskauteen ja synnytykseen liittyvistä asioista.

Kätilön tekemällä ultraäänitutkimuksella pyritään toteamaan, että
– raskaus on kohdun sisällä
– kuinka monta sikiötä kohdussa on
– sydämen syke näkyy normaalisti
– raskaus vastaa ajateltua raskauden kestoa
Vastaanotolta saat halutessasi mukaasi ultraäänikuvan muistoksi ”ensikohtaamisesta”.

Raskausviikoilla 7+0-12+0: turhien ylimääräisten käyntien ja turhien huolien välttämiseksi raskausviikosta 7+0 (ns. kahdeksas raskausviikko) alkaen, jolloin on todennäköisempää, että raskaus on riittävän pitkällä ja normaalisti alkaneen raskauden merkit ovat näkyvissä.

Huomioithan, että kätilö ei tee diagnooseja tai päätä hoidosta. Diagnostiikka ja hoidon määritys kuuluvat lääkärin vastuulle ja osaamiseen. Mikäli kätilö toteaa poikkeavaa, tilanne täytyy arvioida ja varmistaa lääkärin toimesta.

Mikäli sinulla esiintyy veristä vuotoa ja/tai alavatsakipuja, alkuraskauden tilanne pitää arvioida lääkärin vastaanotolla mahdollisen raskaushäiriön poissulkemiseksi tai toteamiseksi. Varaathan tässä tapauksessa ajan erikoislääkärille.

Voit myös aina oireettomanakin varata suoraan ajan erikoislääkärin vastaanotolle.

Lue lisää

 
Tämä palvelu on suunniteltu sinulle, joka haluat seurata vauvasi kehitystä yhdessä kätilön kanssa alkuraskauden jälkeen. Tutkimus ei korvaa seulontaultraäänitutkimuksia eikä erikoislääkärin raskauden seurannassa tekemää ultraäänitutkimusta ja muuta lääketieteellistä arviota. Käynnin tarkoitus on syventää vauvaan tutustumista kiireettömästi. Keskiraskauden ultraäänitutkimus tehdään vatsan päältä.

Käynnillä voidaan kuunnella ultraäänitutkimuksella vauvan sydämen sykettä ja seurata vauvan liikkumista, joka tässä vaiheessa on usein hyvin aktiivista. Näiden viikkojen aikana vauvan kasvu ja kehitys on nopeaa ja onkin ihana päästä seuraamaan vauvan touhuja monitorin kautta.

Vastaanoton aikana voidaan katsoa myös vauvan sukupuolta noin raskausviikolta 17 eteenpäin. Joskus sukupuolen näkeminen voi olla haastavaa vauvan asennon vuoksi. Vastaanotolla on kuitenkin mahdollisuus käyttää siihen aikaa, joten useimmiten sukupuoli saadaan selvitettyä vastaanotolla. Täyttä varmuutta sukupuolesta ei kuitenkaan voida luvata ultraäänitutkimuksella. Jos haluatte pitää sukupuolen yllätyksenä, voidaan se hyvin jättää myös katsomatta.

Käynnillä voit ultraäänitutkimuksen lisäksi keskustella kätilön kanssa voinnistasi, raskauden kulusta, synnytyksestä tai muusta sinua mietityttävästä asiasta kiireettömästi.
Saat käynniltä mukaasi myös ultraäänikuvat.

Oletko huolissasi sikiön sykkeestä?

Tämä vastaanotto sopii ensimmäisen seulaultraäänen jälkeen, kun normaali kohdunsisäinen raskaus on jo todettu (rv 12-22). Vastaanotolla voidaan varmistaa vauvan syke, kun et ehkä vielä tunne vauvan liikkeitä, mutta haluat varmistua vauvan voinnista.

Varaamalla 15 minuutin ultrausajan, voit kätilön kanssa tarkistaa sikiön sykkeen ja varmistaa onko sikiö elossa. Jos on muuta asiaa, varaathan pidemmän vastaanottoajan.

Enintään raskausviikolla 22.

Käynti kokeneen kätilön vastaanotolla. Keskustelua kaikesta raskauteen, synnytykseen ja/tai synnytyksen jälkeiseen aikaan liittyvästä kätilömme kanssa.

Kaikilla raskausviikoilla, sekä ennen ja jälkeen raskauden.

Loppuraskauden vastaanotto sopii raskauden loppuvaiheeseen raskausviikosta 38 eteenpäin.

Loppuraskaudessa olo saattaa käydä jo tukalaksi ja malttamattomaksi ja moni kaipaa raskauden viimeisiin viikkoihin tukea synnytyksen käynnistymisen odotteluun. Vastaanotolla voit tarpeidesi mukaan keskustella kätilön kanssa tulevasta synnytyksestä, täyttää synnytystoivelistaa ja kysyä mieltä askarruttavista asioista esimerkiksi loppuraskauteen, synnytyksen käynnistymiseen ja vauvan ensihetkiin liittyen.

Vastaanotolla voidaan tarkistaa vauvan asentoa ja tarjontaa ultraäänen avulla ja halutessasi kätilö voi tarkistaa kohdunsuun tilanteen sisätutkimuksella. Toiveestasi vastaanotolla voidaan käydä läpi myös käsinlypsytekniikkaa, josta on hyötyä imetyksen käynnistymiselle.

Tarjoamme yksilölle tai pariskunnalle synnytysvalmennusta. Synnytysvalmennus valmistaa vanhempia synnytykseen ja synnytyksen jälkeiseen aikaan tarjoamalla asianmukaista tietoa muun muassa synnyttämisestä ja vauvan ravitsemuksesta.

Valmennusta antavat kätilömme. Valmennuksessa jaamme tietoa ja teemme käytännön harjoitteita muun muassa seuraavista teemoista:

  • Erilaiset kivunlievityskeinot (sekä avautumis- että ponnistusvaiheessa)
  • Erilaiset synnytystavat ja -asennot
  • Synnytyksen kulku
  • Puolison rooli synnytyksessä
  • Vauvan ensihetket
  • Vanhemmuuden ensipäivät
  • Imetys ja vauvanhoitoasiat

Vastailemme myös kysymyksiinne synnytyksestä sekä ajasta synnytysvuodeosastolla.

Valmennuksessa asiantuntijamme kertoo synnytykseen liittyvistä asioista ja ohjeistaa käytännön harjoitteita. Toivomme kuitenkin, että olet aktiivisesti mukana. Kirjoita esimerksiksi etukäteen valmennukseen liittyviä kysymyksiä valmiiksi ylös, jotta varmasti muistat nostaa esille kaikki sinua kiinnostavat asiat.

Toivomme, että vanhemmat osallistuisivat valmennukseen raskauden ollessa 28–36 viikkoa. Varaa valmennusaika soittamalla asiakaspalvelunumeroomme 041 312 0440, niin sovitaan sinulle/teille sopiva aika.

Valmennus pidetään Preggon tiloissa joko yhtenä tai kahtena kahden tunnin sessiona, toiveidesi mukaan.

Lue lisää

Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta rentouttaa, helpottaa odottavan äidin oloa ja palauttaa myös kehoa tehokkaasti synnytyksen jälkeen. Se on turvallinen ja syvärentouttava hoito odottavalle sekä synnyttäneelle äidille. Hieronta voidaan tehdä missä tahansa raskauden vaiheessa.

Hieronta tehdään kylkimakuulla tyynyillä tukien.
Millaisia vaikutuksia hoidolla on?

Hoito mm.
● lievittää kehon jännityksiä ja kipuja
● vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja vähentää turvotusta
● vähentää stressiä ja auttaa rentoutumaan
● valmistaa kehoa synnytykseen loppuraskauden aikana
● palauttaa kehoa raskaudesta ja synnytyksestä

Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta kestää noin 60 minuuttia.

Kätilömme on kokenut ja koulutettu hieroja, ei kuitenkaan vyöhyketerapeutti.

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on lempeä ja tehokas hoito vauvalle. Se rentouttaa vauvaa ja tuo hyvää oloa. Hoitoa voidaan tehdä noin 1,5 viikon iästä lähtien. Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on tutkitusti tehokasta ja sen vaikutuksia ovat mm.
● helpottaa vauvan vatsavaivoja, kuten koliikkia, ummetusta ja ilmavaivoja
● vahvistaa kehon toimintoja ja motoriikan kehitystä
● parantaa unen laatua
● vähentää itkuisuutta
● helpottaa mahdollisia imetys vaikeuksia

Miten vastaanotto etenee?
Hoito tehdään aina vauvan ehdoilla ja vastaanotolla on kiireetön ja lempeä tunnelma. Aikaa on varattu myös imetykseen, jolloin voit saada myös imetysohjausta samalla. Hoidolla helpotetaan vauvan kehon jännityksiä, joita mm. synnytys on voinut aiheuttaa.

Vastaanoton kesto on 60 minuuttia, josta noin 30 minuuttia on varsinaista vauvan hierontaa.

Vastaanotto sisältää vanhemman/vanhempien haastattelun raskauden kulusta, synnytyksestä, imetyksestä, nukkumisesta jne. Vanhemmat saavat myös ohjeita miten hieroa vauvaa itse kotona.

Hoito kannattaa tehdä 3-5 kerran sarjana, jotta saadaan paras mahdollinen hyöty.

Kätilömme on kokenut ja koulutettu hieroja, ei kuitenkaan vyöhyketerapeutti.

Valmennuksen avulla valmistelet sekä kehoa että mieltä lempeästi synnytykseen ja synnytyksen jälkeen nopeutat palautumista raskauden ja synnytyksen aiheuttamista muutoksista. Opit myös hengitystekniikoita, joista on apua synnytyksen aikana. Valmennus perustuu kehonhuollon harjoitteluun, joka vahvistaa ryhtiä ylläpitäviä lihaksia ja pidentää luita liikuttavia lihaksia, jonka seurauksena kehon virheasennot korjaantuvat ja kivut helpottavat. Lisäksi faskia-eli lihaskalvoja käsitellään niin, että liikkuvuus paranee ja kivut helpottavat. Harjoittelu suunnitellaan aina yksilöllisesti sinun tarpeistasi lähtien, jonka ansiosta se soveltuu kaikille, lähtötilanteesta riippumatta. Saat mukaasi myös ohjeita kotiharjoitteluun.

Hyvinvoiva äiti luo pohjan koko perheen hyvinvoinnille.

Valmennus mm.
– vähentää kipuja
– kiinteyttää vartaloa
– parantaa aineenvaihduntaa ja poistaa turvotuksia
– rauhoittaa mieltä ja syventää hengitystä
– lisää energisyyttä ja jaksamista
– edistää toipumista raskaudesta ja synnytyksestä
– vahvistaa lantionpohjalihaksia

Vastaanoton (nimikkeellä kätilön vastaanotto) kesto on joko 60 tai 30 minuuttia. Varaathan ensikäynnille aina 60
minuutin ajan.

Erikoislääkärin palvelut

Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri (gynekologi) tutkii, hoitaa ja auttaa sinua ennen raskautta, raskautesi kaikissa vaiheissa ja synnytyksen jälkeen.

Varaa aika erikoislääkärille arvioon tai tule raskauden seurantaan ja jälkitarkastukseen liittyville lääkärikäynneille neuvolalääkärin käyntien lisäksi tai asemesta.

Jälkitarkastuksen lisäksi myös äidin hyvinvoinnin ja terveyden seuranta sekä hoito onnistuu myöhemminkin synnytyksen jälkeen gynekologin vastaanotolla. Käynneillä on aina mahdollista tehdä lääketieteellinen arvio myös ultraäänitutkimuksen muodossa.

Käynti kokeneen erikoislääkärin vastaanotolla. Erityisesti hedelmällisyyteen ja raskauden suunnitteluun liittyvät asiat, raskauden ehkäisyn suunnittelu ja toteutus, kierukan poisto, raskauteen liittyvät käynnit (kun uä-tutkimus ei ole tarpeen), synnytyksen jälkitarkastus ja äidin fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin seurantakäynti vauva-aikana.

Kaikilla raskausviikoilla, sekä ennen ja jälkeen raskauden.​

Puhelinvastaanotto kokeneen erikoislääkärin kanssa. Erityisesti hedelmällisyyteen ja raskauden suunnitteluun liittyvät asiat, raskauden ehkäisyn suunnittelu resepteineen, raskauteen liittyvät asiat, synnytyksen jälkitarkastus, äidin hyvinvoinnin seurantakäynti vauva-aikana, yms.

Kaikilla raskausviikoilla, sekä ennen ja jälkeen raskauden.​

Tämä palvelu on suunniteltu sinulle, jolla raskaustesti näyttää plussaa ja toivot kokeneen erikoislääkärin tekemää ultraäänitutkimusta, arviota tilanteestasi ja/tai alkuraskauden tilanteen kokonaisvaltaisempaa selvittämistä. Gynekologi tekee halutessasi gynekologisen tutkimuksen, käydään läpi mahdolliset raskauteen vaikuttavat huolesi, sairaudet ja lääkitykset.

Varhaisultrassa varmistetaan erikoislääkärin tekemällä ultraäänitutkimuksella, että
– Raskaus on oikeassa paikassa kohdun sisällä
– Sikiö kasvaa ja kehittyy odotetusti
– Sydämen syke on normaali
– Määritetään raskauden kesto, laskettu aika sekä sikiöiden lukumäärä
– Samalla tutkitaan myös kohdunkaula, kohtu, munajohtimien seutu ja munasarjat
– diagnosoidaan normaali tai poikkeava alkuraskauden tilanne

Varaathan ajan suoraan erikoislääkärille, jos alkuraskauteesi liittyy ongelmia kuten:
– alavatsa- tai selkäkipua ja/tai veristä vuotoa
– epäilet keskenmenoa
– haluat poissulkea kohdunulkoisen raskauden
– olet muuten epäselvässä alkuraskauden tilanteessa
– kaipaat muuta lääketieteellistä arviota tai raskauden alkuun liittyy epävarmuutta, ahdistusta ja/tai synnytyspelkoa
– harkitset raskauden keskeytystä

Raskausviikoilla 4-12:
Varaathan oireettomana varhaisultran raskausviikoilla 7+0-12+0, ja turhien ylimääräisten käyntien ja huolten välttämiseksi suositus raskausviikosta 7+0 (ns. kahdeksas raskausviikko) alkaen, jolloin on todennäköisempää, että raskaus on riittävän pitkällä ja raskauden tilanne saadaan selvitettyä yhdellä käynnillä. Joskus tarvitaan uusintakäynti epäselvän tilanteen johdosta 1-2 viikon kuluttua.

Joskus kuitenkin oireet, perussairaudet ja huolet vaativat käynnin jo aikaisemmin ja voitkin varata ajan erikoislääkärille jo aikaisemmassakin raskauden vaiheessa.

Lue lisää

Raskauden seurantakäynti erikoislääkärin vastaanotolla 12. raskausviikon jälkeen. Käydään läpi odottajan terveyttä ja hyvinvointia sekä raskauden kulkua. Voidaan tehdä gynekologinen tutkimus ja tutkia kohdunsuuntilanne. Seurataan sikiön kasvua ultraäänitutkimuksen avulla. Tämä käynti sopii sekä normaalin raskauden seurantaan että tilanteisiin, joissa on oireilua kuten supisteluja, niukkaa veristä vuotoa, muuta odottajaa huolestuttavaa tai synnytyspelkoa.

Keski- ja loppuraskauden ultrassa tarkistetaan tarvittaessa kohdunkaulan pituus ja tilanne, sikiön syke, tehdään painoarvio, arvioidaan sikiön hyvinvointia, istukan paikkaa ja toimintaa sekä lapsiveden määrää. Sikiön sukupuoli voidaan todeta sikiön ollessa sopivassa asennossa raskausviikosta 17 alkaen.

Raskausviikot 13-26 ja 27-40.

Käynnin yhteydessä voidaan käyttää myös 3D/4D teknologiaa (ns. 4D-ultra) ja on mahdollista saada tallenne kuvista, mikäli olosuhteet ovat otolliset. Paras näkyvyys 3D/4D-ultralle on raskausviikoilla 24-28.

Gynekologin vastaanotto sekä lisäksi ultraäänitutkimus ennen tai jälkeen raskauden.

Tällainen aika sopii erityisesti gynekologisen terveyden ja lisääntymisterveyden selvittelyyn ennen raskautta, follikkeli ultraäänitutkimus, keskenmenon jälkitarkastukseen, vuotohäiriöissä sekä alavatsakivuissa.

Tarvittaessa synnytyksen jälkitarkastuksen yhteydessä.​

NIPT-testi (Non-Invasive Prenatal Test) on sikiön seulontatutkimus, joka voidaan ottaa äidin verinäytteestä raskausviikosta 10+0 eteenpäin. NIPT-testillä seulotaan äidin kyynärtaipeesta otettavasta verinäytteestä turvallisesti ja luotettavasti sikiön tiettyjä kromosomipoikkeavuuksia. Samalla on mahdollista luotettavasti selvittää sikiön sukupuoli. NIPT-testin tulokset saadaan 2 viikon kuluessa.

NIPT-testiä varten tulee ensin varata gynekologin vastaanotto, koska NIPT-testiä ei ole mahdollista tehdä ilman erikoislääkärin lähetettä ja laadukkaasti toteutettu tutkimus vaatii erikoislääkärin neuvontaa potilaalle. Useimmissa tapauksissa erikoislääkärin vastaanotolla on tarpeen myös tehdä ultraäänitutkimus, jotta NIPT-testiä ei tehdä turhaan (ultraäänitutkimuksen avulla varmistetaan raskauden tilanne ja edistyminen).

Kauttamme saat joko suppean tai laajan NIPT-testin – gynekologimme osaa suositella juuri sinulle sopivaa testiä. Näytteitä NIPT-testiä varten otetaan maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin yhteistyölaboratoriossamme. NIPT-testin näytteenotto ei lisää keskenmenoriskiä.

NIPT-testin tulokset käydään läpi kanssasi puhelimitse niiden valmistuttua.

Lue lisää

Raskauksista noin 15% päätyy keskenmenoon. Erikoislääkärin vastaanotolla tekemän potilashaastattelun ja kliinisen- sekä ultraäänitutkimuksen perusteella keskenmeno voidaan diagnosoida luotettavasti tilanteesta riippuen joko yhdellä tai kahdella käynnillä.

Mikäli keskenmenotilanne todetaan, potilaalle selitetään tilanne selkeästi ja yhdessä suunnitellaan keskenmenon hoito potilaan tilanteessa. Lääkkeellinen hoito voidaan järjestää jo samalla käynnillä ja jatkohoito ja -seuranta sovitaan selkeästi. Joissakin tilanteissa seurantahoitokin riittää. Mikäli tarvitaan operatiivista hoitoa, tehdään tarvittaessa lähete jatkohoitoon julkiselle puolelle.

Keskenmenon jälkeen jälkitarkastus on minimissään raskaustestin muuttuminen negatiiviseksi 4 viikon kuluessa epäillystä keskenmenosta.

Kuitenkin usein keskenmenon kokenut nainen/pariskunta tarvitsee ja hyötyy muustakin tuesta. Se voi olla keskustelu ja gynekologinen jälkitarkastus gynekologin vastaanotolla joko seuraavien kuukautisten jälkeen, tai milloin vain potilaan kokiessa käynnin tarpeelliseksi.

Mikäli keskenmenon jälkeen esiintyy lisääntyvää alavatsakipua, pahanhajuista vuotoa, kuumeilua, lisääntyvää runsasta vuotoa, on syytä käydä vastaanotolla tai kovin akuutissa tilanteessa olla yhteydessä päivystykseen.
Toisinaan tarvitaan myös psyykkistä lisätukea psykologilta, psykoterapeutilta tai psykiatrilta.​

Kierukan asetus tapahtuu gynekologin vastaanoton ja gynekologisen tutkimuksen yhteydessä. Samalla voidaan tehdä gynekologinen ultraäänitutkimus ennen ja jälkeen asetuksen ja näin voidaan nähdä kierukan olevan paikallaan.

Toimenpiteeseen voi varautua ottamalla särkylääkitystä noin tuntia ennen vastaanottoa. Tämä helpottaa mahdollisia asetuksen jälkeisiä alavatsatuntemuksia. Hormonaalista kierukkaa varten tarvitaan resepti.

Etävastaanotolla on mahdollista ennen asetusta miettiä gynekologin kanssa juuri itselle sopivin kierukka eri vaihtoehdoista ja saada resepti siihen. Mikäli potilaalla on jo sopiva kierukka, ei etävastaanottoa tarvita.

Potilas käy ostamassa kierukan itselleen ennen vastaanottoa. Kierukan asetuksen hinta hinnaston mukaan.

Kun raskaustoive on ajankohtainen tai jostakin muusta syystä halutaan kierukan poistoa, varataan vastaanottoaika gynekologille.

Kierukan poisto tapahtuu tutkimuksen yhteydessä kierukan langoista vetäen ja on yleensä nopea toimenpide, joka ei ole erityisen kivulias.

Samalla käynnillä voidaan tarvittaessa myös tehdä ultraäänitutkimus ja gynekologinen arvio ja tutkimus ylipäänsä potilaan tilanteen ja toiveen mukaan.​

Gynekologin laatima virallinen raskaustodistus suomeksi tai englanniksi, esim. lentoyhtiötä, työnantajaa tai Kelaa varten

Varaa ajanvarauksesta 30 minuutin aika gynekologille ja pyydä raskaustodistus vastaanoton aikana.

Lue lisää

– Raskauden suunnittelu
– Follikkeli ultraäänitutkimus
– Raskauden seuranta
– Raskauden aikainen masennus ja ahdistus
– Synnytyspelkokeskustelu
– Synnytyksen jälkitarkastus
– Synnyttäneen naisen hyvinvoinnin ja terveyden seuranta

Psykologin palvelut

Laillistettu psykologi keskustelee ja auttaa sinua ennen raskautta, raskautesi kaikissa vaiheissa ja synnytyksen jälkeen.

Lue tarkemmin psykologiemme erityisosaamisalueista oheisesta linkistä!

Käynti kokeneen psykologin vastaanotolla.

Käsiteltäviä aiheita voivat olla esimerkiksi raskauden suunnittelu, odotusaika, raskaudenaikanen tai synnytyksen jälkeinen ahdistuneisuus tai masennus, synnytyspelot ja vaikeat synnytyskokemukset, lapsettomuus, menetykset kuten keskenmenot, kohtukuolemat, ja vastasyntyneen menetys.

Kaikilla raskausviikoilla, sekä ennen ja jälkeen raskauden.

Puhelinvastaanotto kokeneen psykologin kanssa. Erityisesti raskauden suunnittelu, odotusaika, synnytyspelot ja vaikeat synnytyskokemukset, lapsettomuus, menetykset kuten keskenmenot, kohtukuolemat, ja vastasyntyneen menetys ovat aiheita jossa voimme olla tukenasi.

Kaikilla raskausviikoilla, sekä ennen ja jälkeen raskauden.

Psykoterapeutin palvelut

Preggon psykoterapeutti tai psykoterapiaopiskelija keskustelee ja auttaa sinua ennen raskautta, raskautesi kaikissa vaiheissa ja synnytyksen jälkeen.

Vain raskaana oleville tai vauvaa toivoville/ harkitseville!

Mahdollisuus suorittaa KELA:n kuntoutuspsykoterapiana.
 
Integratiivinen psykoterapia mukautuu asiakkaan tarpeen mukaan yhdistelemällä eri suuntauksia, teorioita ja tutkitusti muutosta tuottavia työmenetelmiä.
 
Integratiivinen psykoterapeutti tarkastelee ongelmaa monesta eri näkökulmasta ja valitsee siihen sopivan työmenetelmän. Tällä tavalla asiakas saa täyden hyödyn monesta eri suuntauksesta ja apua eriasteisiin ongelmiin. Esimerkkinä psykodynaaminen ja kognitiivinen terapiamuoto. Yhdistelemällä sekä psykodynaamisen että kognitiivisen suuntauksen teoriat ja työmenetelmät integratiivinen terapia voi tarjota kokonaisvaltaista psykoterapiaa juuri sinun tarpeisiin.

Valvira hyväksyi vuonna 2010 varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapian (aiemmin virallisesti varhaislapsuuden vuorovaikutuspsykoterapia) omaksi psykoterapiamenetelmäkseen Suomessa.

Varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapia on lyhytkestoinen perheterapian muoto, jossa käsitellään varhaista vanhemmuutta ja vauvan sekä tämän äidin, isän tai molempien kiintymyssuhteita.
 
Terapiaa tarjotaan alle 3-vuotiaiden perheille sekä raskaana oleville. Terapiaan hakeutumisen syynä voi olla muun muassa vanhemman mielenterveyshäiriö, vanhemmuuden tuomat haasteet, ahdistus ja stressi, koettu menetys tai trauma (kuten kohtuvauvan tai vastasyntyneen kuolema), vauvan ja vanhemman vuorovaikutuksen haasteet ja ongelmat tai esimerkiksi vauvan syömispulmat ja univaikeudet. Vauva voi myös olla koliikkivauva, keskonen tai sairas.
 
Monella vanhemmalla voi raskaus ja vauvan syntymä nostaa oman lapsuuden ikäviä muistoja tai sen puutteita ja vaikuttaa tällä tavalla omaan henkiseen hyvinvointiin sekä suhteeseen omaan lapseen. Vauva voi olla myös koliikkivauva, keskonen tai sairas. Terapia aloitetaan yleensä jo raskausvaiheessa ja se jatkuu vauvan syntymän jälkeen.
 
Varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapiaan on mahdollista saada Kelan perheterapian kuntoutuspsykoterapian tuki vanhemman mielenterveyshäiriön perusteella. Terapian kesto ja tiheys määritetään yhdessä psykoterapeutin kanssa.

Vastaanotolla tavataan tavallisesti odottavaa äitiä ja vauvan synnyttyä äitiä vauvansa kanssa. Myös toinen vanhempi on lämpimästi tervetullut mukaan työskentelyyn, niin sovittaessa, tiiviistikin.

Vain raskaana oleville tai vauvaa toivoville/ harkitseville!

Psykoterapiassa käsitellään vaikeita kokemuksia ja etsitään niihin ratkaisuja.

Psykoterapia on käytännössä keskustelua ja harjoitteita, joita tehdään joko kaksin psykoterapeutin kanssa, pariskuntana, perheen kanssa tai ryhmässä.

Psykoterapia voi olla lyhyt- tai pitkäkestoista eli kestää muutamista tapaamiskerroista useampaan vuoteen.

Voit varata vastaanottoajan keskustellaksesi esimerkiksi seuraavista aiheista; toive raskaudesta, raskausaikana mieleen nousevat ajatukset tai mahdolliset huolet, synnytykseen liittyvät mieltä askarruttavat asiat, toiveet tai pelot. Olet tervetullut keskustelemaan myös synnytyksen jälkeen esimerkiksi synnytyskokemuksesta, omaan toipumiseen tai jaksamiseen liittyvissä pohdinnoissa, synnytyksen jälkeisestä ahdistuksesta tai masennuksesta, sekä vanhemmuuteen ja parisuhteeseen liittyvissä asioissa.

Muita vastaanotolla käsiteltäviä aiheita voivat olla mm. keskenmenoon, raskauden keskeytykseen tai kohtukuolemaan liittyvät asiat.

Psykoterapeuttimme kanssa voi myös keskustella mielenterveyteen liittyvistä asioista (esimerkiksi alakuloisuus, uupumus, masennus sekä ahdistus) sekä niiden vaikutuksista raskausaikaan ja vanhemmuuteen.

Kiireettömiä kohtaamisia ja luottamuksellinen keskusteluilmapiirin psykoterapeuttiopiskelija (valmistuminen 2023) Tiina Kahrin kanssa.

Voit varata vastaanottoajan keskustellaksesi esimerkiksi seuraavista aiheista; toive raskaudesta, raskausaikana mieleen nousevat ajatukset tai mahdolliset huolet, synnytykseen liittyvät mieltä askarruttavat asiat, toiveet tai pelot. Olet tervetullut keskustelemaan myös synnytyksen jälkeen esimerkiksi synnytyskokemuksesta, omaan toipumiseen tai jaksamiseen liittyvissä pohdinnoissa sekä vanhemmuuteen ja parisuhteeseen liittyvissä asioissa.

Muita vastaanotolla käsiteltäviä aiheita voivat olla mm. keskenmenoon, raskauden keskeytykseen tai kohtukuolemaan liittyvät asiat.

Tiinan kanssa voi myös keskustella mielenterveyteen liittyvistä asioista (esimerkiksi alakuloisuus, uupumus, masennus sekä ahdistus) sekä niiden vaikutuksista raskausaikaan ja vanhemmuuteen.

Vanhemmuutta, samoin kuin perheitä, on erilaisia ja kaikilla on oikeus pohtia omaa tapaansa olla vanhempi sekä omaa rooliaan perheessä. Vastaanotolle ovat tervetulleita molemmat vanhemmat erikseen tai yhdessä.

Seksuaaliterapeutin palvelut

Laillistettu seksuaalineuvoja ja seksuaaliterapeutti Tiina Kahri keskustelee ja auttaa sinua seksuaalisuuteesi liittyvissä asioissa. Vastaanotolle voi tulla yksin tai parin kanssa.

Käynti kokeneen seksuaalineuvoja-seksuaaliterapeutin vastaanotolla.

Seksuaalisuudesta ääneen puhuminen turvallisessa ja kunnioittavassa ilmapiirissä auttaa hälventämään joskus turhiakin huolia ja selkeyttämään omia ajatuksia ja toiveita. Tullessasi puolison kanssa yhdessä vastaanotolle, voi seksuaaliterapia parhaimmillaan tarjota teille mahdollisuuden löytää uudenlaisen keskusteluyhteyden ja lähentää teitä entisestään.

Yleisiä seksuaaliterapiaan hakeutumisen syitä ovat esimerkiksi halujen eriparisuus, haluttomuus, muuttunut kehonkuva tai muuttuneet roolit vanhemmuuden myötä.

Muut palvelut

TENS-laite on synnyttäjän itse säädeltävä, pieni laite, joka on suunniteltu synnytyskivun hoitoon. Meiltä voit vuokrata TENS-laitteen 1-2 kuukaudeksi. Laitteen voi noutaa sovittuna ajankohtana vastaanotoltamme.

Vuokraamamme laitteet ovat Elle TENS 2 ja Elle TENS Plus -laitteita, kätilöiden ehdottomat suosikit! (sisältävät tärkeän Boost-toiminnon)

Lue lisää

Sikiöiden seulontatutkimukset tehdään seulontaan erikoistuneissa yksiköissä, esim. julkisella puolella.
Preggossa emme ainakaan toistaiseksi tee sikiöiden seulontatutkimuksia.

Kysyttävää? Soita meille

041 312 0440

Muistathan myös käydä katsomassa verkkosivujemme FAQ-osion!