Preggon logo, varhaisultra ja raskauden ultraäänitutkimus ja raskausultra, 4d-ultra
Seksuaaliterapia, seksuaaliterapeutti, seksuaalineuvoja Tiina Kahri

Seksuaaliterapeutti ja psykoterapeutti (koulutuksessa) Tiina Kahri

Tervetuloa vastaanotolleni Preggoon!

Olen koulutukseltani auktorisoitu seksuaalineuvoja, seksuaaliterapeutti, kätilö ja terveydenhoitaja.

Olen toiminut seksuaalineuvojana ja seksuaaliterapeuttina sekä kunnallisella puolella neuvolassa että yksityisvastaanotolla.
 
Tällä hetkellä opiskelen psykoterapeutiksi (Helsingin yliopisto ja Therapeia säätiö) valmistuen ~12/2023. Olen työskennellyt aiemmin kätilönä synnytyssalissa ja lapsivuodeosastolla sekä terveydenhoitajana neuvolassa. Myös terapeuttina sydäntäni lähellä onkin juuri raskaus- ja synnytyksenjälkeinen aika kaikkine mahdollisuuksineen, mutta myös haasteineen.
 
Vanhemmaksi tulo on ainutlaatuista aikaa elämässä. Monenlaisia ajatuksia saattaa nousta pintaan juuri silloin. Usein näiden ajatusten ääneen sanominen ja niissä kuulluksi tuleminen auttaa jäsentämään omia ajatuksia ja hälventää mahdollisia huolia tai pelkoja. Toivon voivani olla tukenasi juuri sinun mieltäsi askarruttavissa kysymyksissä tällä ainutkertaisella matkalla.
 

Lue alta tarkempi ammattiosaamiseni esittely tai varaa vastaanottokäynti klikkaamalla alla olevaa painiketta.

Tarjoamani palvelut Preggossa

Terapeuttinen keskustelutuki

Tarjoan terapeuttista keskustelutukea. Vastaanotoillani toivon voivani tarjota kiireettömiä kohtaamisia ja luottamuksellisen keskusteluilmapiirin. Voit varata vastaanottoajan keskustellaksesi esimerkiksi seuraavista aiheista; toive raskaudesta, raskausaikana mieleen nousevat ajatukset tai mahdolliset huolet, synnytykseen liittyvät mieltä askarruttavat asiat, toiveet tai pelot. Olet tervetullut keskustelemaan myös synnytyksen jälkeen esimerkiksi synnytyskokemuksesta, omaan toipumiseen tai jaksamiseen liittyvissä pohdinnoissa sekä vanhemmuuteen ja parisuhteeseen liittyvissä asioissa.

Voit puhua vastaanotollani turvallisessa ilmapiirissä myös keskenmenoon, raskauden keskeytykseen tai  kohtukuolemaan liittyvistä asioista.

Keskustelen kanssasi myös mielenterveyteen liittyvistä asioista (esimerkiksi alakuloisuus, uupumus, masennus sekä ahdistus) sekä niiden vaikutuksista raskausaikaasi ja vanhemmuuteesi.

Vanhemmuutta, samoin kuin perheitä, on erilaisia ja kaikilla on oikeus pohtia omaa tapaansa olla vanhempi sekä omaa rooliaan perheessä. Vastaanotoilleni ovat tervetulleita siis molemmat vanhemmat erikseen tai yhdessä.

Seksuaaliterapia

Seksuaalisuus on osa meitä kaikkia ja se muuttuu läpi elämän. Yksi muutoskohdista seksuaalisuudessa saattaa olla raskausaika ja synnytyksen jälkeinen aika. Mikäli raskautta ei kuulukaan, saattaa sekin olla seksuaalisuuteen vaikuttava asia. Seksuaalisuudesta ääneen puhuminen turvallisessa ja kunnioittavassa ilmapiirissä auttaa hälventämään joskus turhiakin huolia ja selkeyttämään omia ajatuksia ja toiveita. Tullessasi puolison kanssa yhdessä vastaanotolle, voi seksuaaliterapia parhaimmillaan tarjota teille mahdollisuuden löytää uudenlaisen keskusteluyhteyden ja lähentää teitä entisestään.
 

Yleisiä seksuaaliterapiaan hakeutumisen syitä ovat esimerkiksi halujen eriparisuus, haluttomuus, muuttunut kehonkuva tai muuttuneet roolit vanhemmuuden myötä.

Vastaanotto (myös etävastaanotto)

Toivon, että voimme yhdessä luoda turvallisen ilmapiirin vastaanotoille. Joskus yksi tapaaminen riittää, mutta usein tapaamisia kannattaa olla muutamia, jotta tapaamisten välillä jää aikaa asioiden työstämiseen ja jäsentymiseen omassa mielessä. Kaikille käynneille olet tervetullut yksin tai yhdessä vauvasi ja puolisosi kanssa. Yhdessä tullessa aikaa kannattaa varata hieman enemmän (90 min).

Kaikki käynnit on mahdollista toteuttaa myös etävastaanotoin.

Koulutus

Kätilö, terveydenhoitaja, seksuaalineuvoja, seksuaaliterapeutti ja psykoterapiaopiskelija.

– Tiina Kahri