Preggon logo, varhaisultra ja raskauden ultraäänitutkimus ja raskausultra, 4d-ultra
Gynekologi Minna Kuusisto, Preggo Oy

Gynekologi Minna Kuusisto

Tervetuloa vastaanotolleni Preggoon!

Olen naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri eli gynekologi.
Koen raskaaksi tulemiseen ja raskauteen liittyvien, sekä positiivisten että negatiivisten, asioiden hyvän hoidon erityisen tärkeäksi. Naisen vointi ja kokemukset yhdessä raskaudessa vaikuttavat siihen raskauteen, mutta myös seuraaviin raskauksiin ja varhaiseen vuorovaikutukseen lapsen kanssa.

Synnytyksen jälkeinen äidin fyysinen ja psyykkinen hyvinvointi on
tärkeä asia, joka usein jää lapsen synnyttyä sivurooliin. Oma
hyvinvointi on tärkeä asia niin naiselle itselleen kuin myös vankka
perusta lapsen tulevaisuudelle.

Lue alta tarkempi esittely erikoisosaamisestani, tai varaa vastaanottoaika klikkaamalla allaolevaa painiketta!

Tarjoamani palvelut Preggossa

Raskauden suunnittelu

Neuvon ja tutkin raskautta suunnittelevia naisia kunkin tarpeen mukaan. Vastaanotolla on mahdollista tehdä follikkeli ultraäänitutkimus (yleensä kierronpäivät 11-13) tai ylipäänsä gynekologinen ultraäänitutkimus. Voit tulla vastaanotolleni myös, jos olet huolissasi hedelmällisyydestäsi tai toivottua raskautta ei kuulu. Raskauden keskeytyksiä emme tee Preggossa, mutta tarvittaessa toimin jatkohoitoon lähettävänä lääkärinä asiassa.

Raskaus

Kun raskaustestiin ilmaantuu kaksi viivaa, olo on usein vähän epäuskoinen, on iloa, huolta, pelkoa, riemua, kauhua, onnea ja aika ensimmäiseen seulonta ultraäänitutkimukseen tuntuu pitkältä. Varhaisraskauden ultraäänitutkimus selventää, miten raskaus on lähtenyt liikkeelle. Mikäli alkuraskauteen liittyy kipua, veristä vuotoa tai muita huolestuttavia oireita, tilanne voidaan selvittää vastaanotolla. Varhaisultraan voi myös tulla ilman mitään erityistä huolta tarkistuttamaan, onko raskaus alkanut normaalisti. Vastaanotollani voi käydä koko raskauden aikana oman tarpeen mukaan milloin vain ja neuvolalääkärikäyntien lisäksi tai niiden sijaan. Käyntiin on aina mahdollista liittää ultraäänitutkimus ja näin voimme seurata sikiön vointia ja kasvua tarkemmin.

Keskenmenon diagnosointi ja hoito

Osa raskauksista päätyy keskenmenoon. Haluan diagnosoida keskenmenotilanteen huolella ja kun diagnoosi on varma, pystyn samalla käynnillä aloittamaan keskenmenon lääkkeellisen hoidon potilaan niin toivoessa. Samalla suunnitellaan seuranta ja jälkitarkastus. Pyrin olemaan tukena myös psyykkisesti potilailleni, mutta tarvittaessa ohjaan potilaani vielä psyykkisen lisätuen piiriin. Mikäli keskenmenon hoito lääkkeillä ei onnistu, teen lähetteen jatkohoitoon.

Synnytyksen jälkeinen aika

Teen synnytyksen jälkitarkastuksia (sisältää todistuksen) Kelan vaatimien 5-12 viikon kuluessa synnytyksestä. Usein koetaan, että äidin seuranta loppuu jälkitarkastukseen, vaikka äitiyden myötä alkanut uusi elämänvaihe on vasta aivan alussa. Monille myös ehkäisyn suunnitteluun liittyvät asiat tulevat liian nopeasti jälkitarkastuksen yhteydessä. Synnytyksestä toipumiseen sekä, ehkäisyyn, mielialakysymyksiin ja muihin mahdollisiin raskauden ja synnytyksen esille tuomiin terveysasioihin (kuten raskausmyrkytys, verenpaineen nousu, sokeritauti) on usein hyvä palata vielä myöhemminkin vauva- ja taaperoaikana. Tällaisen myöhäisemmän synnyttäneen äidin seuranta-ajan vastaanotolle voi varata oman tilanteensa mukaan sopivana ajankohtana.

Raskauden ehkäisy

Hoidan raskauden ehkäisyyn liittyviä asioita resepteineen sekä lähi- että etävastaanotollani. Arvioin kokonaisvaltaisesti jokaisen naisen terveystilanteen ja raskauden ehkäisyvaihtoehtojen hyödyt ja mahdolliset haitat. Kierukan poisto raskaustoiveen johdosta tai muustakin syystä sekä kierukan asetus synnytyksen jälkeen. Kierukan asetusta varten tarvitaan ennen vastaanottoa etävastaanotto (15 min riittää) ehkäisyn suunnittelua ja reseptiä varten. Mikäli kierukka on jo olemassa voit varata suoraan ajan asetusta varten.

Gynekologin vastaanotto

Yllämainittujen palvelujen lisäksi pidän myös yleistä gynekologin vastaanottoa, erityisesti hedelmällisyyteen ja raskauden suunnitteluun liittyvissa asioissa,  mutta myös muihin naisen henkilökohtaiseen terveyteen liittyvissä asioissa.

Etävastaanotto

Etävastaanotolla hoidan niitä gynekologisia vaivoja ja raskauden ehkäisyä, joita on mahdollista hoitaa etänä. Näitä ovat mm. raskauden ehkäisyn suunnittelu ja seuranta, virtsatietulehdukset, kuukautisten siirto, runsaat ja kivuliaat kuukautiset, seksitaudit, neuvonta gynekologisiin asioihin ja raskauksiin liittyen.

Koulutus

Lääketieteen lisensiaatti (Helsingin yliopisto 2002)
Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri (Helsingin yliopisto 2013)

Some

Instagram: @gyneminnakuusisto

– Minna Kuusisto, gynekologi

Palvelu edellä. Aina.

Kokemuksia asiakkailtamme

Mitä asiakkaamme ovat mieltä palvelustamme? Ohessa muutamia asiakkaiden kirjoittamia arvosteluja ammattilaisistamme…